Податкова і митниця будуть мати загальні електронні бази

Поділитися:

У Державній податковій службі розповіли про інтеграцію інформаційних систем з митницею. Так, ДПС і ГТС будуть обмінюватися інформацією про підприємців, що торгують різними групами товарів.

Основною метою такого обміну даними є спрощення ведення Митницею реєстру осіб, які здійснюють операції з товарами і входять до складу Єдиної автоматизованої інформаційної системи органів Митниці.

Таким чином, в автоматизованому режимі буде забезпечуватися взаємодія цього реєстру з Єдиним банком даних про платників податків – юридичних осіб та Державним реєстром фізичних осіб – платників податків, які ведуться Податкової.

Відомо, що зміни реєстраційних даних вноситимуться до реєстру осіб, які здійснюють операції з товарами, автоматично, завдяки взаємодії інформаційних систем Податкової та Митниці.

Нагадаємо, що жителі України, площа житла яких більше встановленої норми зобов’язані платити податок на нерухомість. Так Податкова служба України вислала повідомлення про оплату цього податку за 2019 рік. Ті, хто таке повідомлення не отримав, повинен звернутися до податкової за місцем своєї реєстрації. Про це заявили в прес-службі відомства.

Раніше повідомлялося, що Державна митна служба в травні 2020 року недовиконала план по доходах на 3 мільярди гривень. При цьому планується, підняти прибутковість до 20 відсотків.

Як відзначили в Міністерстві фінансів України, сьогоднішній рівень доходів митниці занадто маленький. Однак робота йде, і в планах – підняти доходи на 15-20 відсотків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу