Податківці будуть отримувати дані про банківські операції

Поділитися:

В Україні планують забезпечити доступ до банківської таємниці працівникам Держподаткової служби України. Це прописано у законопроєкті №4073, зареєстрованого у парламенті у вересні 2020 року.

Як пояснюють експерти, наразі фіскалам доступні наступні дані щодо банківських операцій українців: інформація про рахунки фізичних і юридичних осіб. Більш детальну інформацію вони можуть отримати тільки за рішенням суду.

У разі ухвалення цього документа, податківці за письмовим запитом зможуть бачити операції за рахунками певної особи, його контрагентів, і призначення платежів.

Загалом, на думку юристів, законопроект № 4073 спрямований на полегшення життя податківців – прискорення проваджень у справах, пов’язаних із несплатою податків.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів розробив для українців новий вид трудових відносин – “нестандартний”. У майбутньому це дозволить фрілансерам укладати договори на роботу без фіксованого робочого часу.

Також ми писали, що президент Володимир Зеленський підписав закон про запобігання надмірного тиску на суб’єкти господарювання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу