«Північному потоку – 2» підшукали альтернативу

Поділитися:

Якщо Німеччина відмовиться використовувати споруджуваний газопровід “Північний потік-2”, Польща обіцяє дати в використання свою газову інфраструктуру. Про це заявили в прес-службі Польського уряду.

«Зараз потрібно розглянути різні варіанти, якщо говорити про енергетичну безпеку», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що мова йде про газопровід «Балтік пайп», який може стати сполучною ланкою між родовищем на норвезькому шельфі в Північному морі з Польщею через Данію.

В уряді Польщі прогнозують завершити проект до жовтня 2022 року.

Нагадаємо, що в Німеччині продовжують підтримувати стратегічну ініціативу Росії завершити будівництво газопроводу «Північний потік-2“. З такою промовою на підтримку проекту недавно виступила прем’єр-міністр федеральної землі Мекленбург Мануела Швезіг, повідомляє видання Deutsche Welle.

У своєму повідомленні чиновниця зазначила, що Північний потік-2 важливий для Німеччини з точки зору енергетичної безпеки країни.

Раніше повідомлялося, що країна-сусідка Польща збирається спільно з Україною реалізувати ремонт доріг на прикордонних територіях двох держав. Для цього польський уряд уже виділив Україні близько 100 млн євро, як заявила прес-служба Кабінету міністрів. Таку заяву в уряді зробили, посилаючись на відповідну інформацію з боку прем’єр-міністра України.

За його словами, Польща спільно з Україною буде ремонтувати дороги на прикордонних пунктах у Львівській області. На даний момент для реалізації будівництва Польща готова профінансувати ідею на суму в 100 млн євро кредиту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу