Підприємці скаржаться, що Держпраці перевірками вирішило поповнити бюджет

Поділитися:

За дорученням Кабміну Держінспекція з питань праці повинна проводити повсюдні перевірки оформлення трудових відносин з працівниками. Анонсовані не тільки перевірки, а й штрафи, зокрема, для роботодавців.

Також за порушення каратимуть і іншими способами — залучати людей до адміністративної та в деяких випадках навіть кримінальної відповідальності. Вважається, що найбільша кількість порушників буде виявлено в кількох сферах — будівельній, сільськогосподарській та гірничодобувній. Іншими словами, неоформлених працівників будуть шукати там, де є сезонні роботи, де можна домовлятися про умови роботи на словах.

Згідно зі статистикою, після того, як було оголошено карантин, Держпраці вже виявило понад 100 тисяч неоформлених працівників. Роботодавці не поспішають укладати офіційні договори, оскільки не знають, як надовго затягнеться криза.

Раніше повідомлялося про те, що в країні будуть перевіряти бізнес. Про те, як це планують робити, йшлося в сюжеті.

Також ми писали, що перевірка чекає одержувачів субсидій. Дуже багато українців подають неправдиві відомості, “забувають” дорогі автомобілі й квартири, від здачі яких отримують гроші, але при цьому претендують на державну допомогу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу