Підприємства Мінекономіки знову показали збитки

Поділитися:

Збитки більші рік від року: держпідприємства, підпорядковані Мінекономіки за підсумками 2020-го отримали майже 6 мільярдів гривень збитків. Такі дані містяться у зведеному звіті про виконання показників фінплану підприємств, інформує телеканал «Перший Діловий».

Найзбитковішою вже традиційно виявилася Державна продовольчо-зернова корпорація, що неодноразово втрапляла у гучні корупційні скандали і за підсумками минулого року показала 5 мільярдів 800 мільйонів гривень збитків. Другим став не менш скандальний Аграрний фонд, що позиціонує себе на ринку як гарант продовольчої безпеки зі збитками у 197 млн грн. Третім за збитковістю стало науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод», що також є стратегічним підприємством та бере участь у виробництві ракетних комплексів «Вільха» та «Гром».

Примітно, що у 19-му році загальна сума збитків держпідприємств, підпорядкованих Мінекономіки становила 4 мільярди 900 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 67 мільйонів гривень збитків за перший квартал цього року нарахувала Держекоінспекція, перевіряючи промислові підприємства. І склала всього майже 5 тисяч адміністративних протоколів про порушення.

Раніше повідомлялося, що 1 млрд 250 млн гривень збитків отримали державні шахти. Це дані за перший квартал року. При цьому за цей період шахтарям вдалося збільшити видобуток вугілля на 36 відсотків, а отже дещо поліпшити статистику збитковості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу