Передача вокзалів в концесію може розтягнутися на три роки

Поділитися:

Передача залізничних вокзалів у концесію може затягнутися на тривалий час і зайняти від одного до трьох років. Такі прогнози дав виконувач обов’язків глави «Укрзалізниці» Іван Юрик, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Він каже, що процес концесії означає довгострокову співпрацю з інвесторами, тож відповідно – вимагає ретельної підготовки. Також Юрик запевнив, що завчасно комерційних орендарів з приміщень виселяти не будуть. Якщо вокзал буде передаватися в довгострокову концесію, то в договорах на оренду вокзалів буде передбачено право одностороннього розірвання договору.

Основна мета, як каже чиновник – це залучити інвесторів, надати якісні послуги пасажирам і отримати прибуток для компанії.

Нагадаємо, всього передбачено 5 етапів концесії комерційних площ 24 залізничних вокзалів. На першому етапі, в червні цього року планується передати в оренду 8,5 тисяч квадратних метрів на вокзалах «Козятин», «Запоріжжя-1», «Дніпро-Головний», «Хмельницький» та «Суми».

Другий етап планується в липні. Третій, Четвертий і 5-ий етапи – запланували на серпень. Нагадаємо, вже традиційно скандальна «Укрзалізниця», регулярно звітує про свої збитки.

Загальна кредитна заборгованість компанії становить сотні мільйонів доларів. Тим часом чиновників «Укрзалізниці» мало не щотижня викривають на оборудках і мільйонних розкраданнях. І претендентів – менше не стає. «Укрзалізниця» продовжує бути годівницею для корупціонерів.

Також нещодавно посадові особи АТ «Укрзалізниця» підозрювалися в закупівлі послуг ПЛР-тестування за завищеними цінами.

Внаслідок цього, фахівці Національного антикорупційного бюро України провели ряд обшуків в лікарнях УЗ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу