«Палата регіонів Конгресу створена для координації і комунікації місцевої влади» – експерт

Поділитися:

3 червня під головуванням Президента Володимира Зеленського відбулося перше засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих і регіональних влад України. Головою Палати місцевих влад Конгресу було обрано Львівського міського голову Андрія Садового, його заступниками – мера Житомира та Дніпра Сергія Сухомлина і Бориса Філатова.

4 березня глава держави затвердив Положення про Конгрес, згідно з яким він є консультативно-дорадчим органом, а серед основних його завдань – сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодження ефективної взаємодії державних органів, моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

Головою Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад став голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, його заступниками – голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазеева і голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Керівництво Палати було обрано на засіданні під головуванням Президента Володимира Зеленського в Дніпрі.

Цю тему в ефірі телеканалу «Перший Діловий» обговорили з політичним експертом Остапом Смуком.

«Цей орган, у першу чергу, покликаний комунікувати і координувати спільні дії. Ми знаємо, у нас почалася децентралізація, почалася реформа. Умовно, ми називаємо 2015 рік стартом цих процесів. З’явилася маса проблем, маса нових утворень з величезними невирішеними проблемами, які потрібно вирішувати, і за які ніхто не хоче братися. І для їх вирішення, для їх означення потрібна дуже тісна комунікація, власне, органів державної влади і органів місцевого самоврядування, особливо – новостворених органів самоврядування внаслідок реформи. І от очевидно, що в цій комунікації були проблеми. Ми її бачили, відчували. Можна так коректно висловитися – органи місцевого самоврядування отримали більше влади, більше впевненості в собі. І це дало їм жагу до більшого піару, назвемо це так. І тому, вирішення банальних проблем організаційного характеру стало заручником політичних ігор на місцях. Тому, президент цілком очікувано запровадив, ініціював створення того органу, який буде дозволяти налагодити цю комунікацію і ефективне вирішення проблем», – наголосив експерт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу