Облікову ставку НБУ може знизити до 5%

Поділитися:

Вже у четвер, 23 липня 2020 року в Національному банку України можуть прийняти рішення про зниження облікової ставки до 5 відсотків.

Банківські експерти висунули свою думку, згідно з яким прискорення інфляції до 2,4 відсотків нижче цільового діапазону. Це дозволяє підтримувати пом’якшення грошово-кредитної політики. Різкого зниження облікової ставки навряд чи варто очікувати, але в липні показник може знизитися на 1 процентний пункт.

В принципі такої думки дотримуються представники багатьох українських банків.

Крім того, банкіри вважають, що в липні-серпні інфляція залишиться стабільною, наблизившись до червневого показника. У той же час інфляційні ризики зростають, в основному на тлі невизначеності щодо фінансування великого бюджетного дефіциту в цьому році.

Коштувати нагадати, що в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства допускають зниження облікової ставки Національного банку України нижче рівня інфляції.

Також ми повідомляли, що новий глава Нацбанку України Кирило Шевченко заявив про необхідність подальшого зниження облікової ставки і перегляд умов кредитних канікул.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу