Норвегія переходить на електричні вантажівки

Поділитися:

Норвезька компанія ASKO, яка є постачальником продуктів харчування, замовила в Scania 75 вантажних електромобілів на електротязі. Нові машини мають надійти протягом трьох років.

Як повідомляє прес-служба компанії, ASKO вже має в своєму автопарку електричні вантажівки, якими користується з 2016 року. При цьому з початку року компанія експлуатує чотири вантажні автомобілі Scania в Тронхейм.

Компанія також планує до 2026 року повністю відмовитися від вантажівок з ДВС. Компанія вже придбала високопродуктивні зарядні пристрої ABB HVC 150C, які працюють в дистриб’юторському центрі компанії в Осло – саме там зараз заряджають дві електровантажівки Scania, кожна з яких може долати близько 120 км.

Крім того зазначається, що Scania цього року готується представити план переходу на виробництво електромобілів, в тому числі запуск електровантажівок на акумуляторах.

Нагадаємо, китайська компанія Tesla планує збирати чотири тисячі Model 3 в тиждень. Збірка буде проводиться на заводі в Шанхаї.

Зараз виробнича потужність підприємства оцінюється приблизно в 150 тисяч одиниць на рік.

Як повідомляє у вівторок, 26 травня, insideevs.com, цитуючи слова віце-президента Tesla China Foreign Foreign Дао Ліна, зараз завод вже повертається до нормального життя після зупинки через пандемію коронавируса.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу