НКРЕКП ухвалить нові правила постачання газу

Поділитися:

На черговому засіданні Нацкомісії з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 7 квітня будуть розглянуті нові правила щодо поставок природного газу, свідчить документ про порядок денний на офіційному порталі НКРЕКП.

Відомо, що газопостачальників зобов’яжуть надати інформацію про тарифи на рік. Це вони мають зробити 25 квітня. Ціни діятимуть з 1 травня цього року по 31 квітня 2022-го. Споживачі зможуть обрати фіксований тариф, що діятиме упродовж року, попри зміни на ринку. Українці можуть обрати постачальника на свій розсуд. Також вони мають право розірвати договір для зміни газопостачальної компанії, або ж перейти на тариф “Місячний” зі змінною місячною ціною, залежно від ситуації на ринку.

Вказано, що оплату можна здійснювати рівними частинами: або за об’єм палива, який використовують, або планують спожити цього року.

У разі наявності субсидії, то перехід від одного постачальника до іншого – не впливатиме на її розмір. У разі труднощів у цьому питанні – можна звернутися до представників органів соціального захисту.

Нагадаємо, на початку березня Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунпослуг ухвалила попередньо рішення про те, що з 1.05.2021 року споживачам будуть пропонувати річний пакет з фіксованим тарифом на газ.

Також ми писали, що в Україні з 1 січня 2021 року можуть довільно відключати подачу газу в разі відсутності наявності спеціальних лічильників в будинках українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу