Нікопольський завод феросплавів зупиняє половину своїх печей

Поділитися:

Керівництво «Нікопольського заводу феросплавів» заявило про суттєве зниження обсягів виробництва та виведення з роботи п’яти з 13-ти пічних агрегатів у жовтні. Це передбачено відповідним рішенням.

Зазначається, що поточного місяця рівень виробничого плану майже удвічі менший порівняно з попереднім місяцем 60 тисяч 616 тонн проти 35 тисяч 650 ти.

Як пояснюють на підприємстві, це пов’язано з падінням обсягу продажу продукції, зростанням вартості електроенергії, а також заповненістю складів. Електрика здорожчала у жовтні на 65% порівняно з вереснем.

«Тобто ми в жовтні за вироблені 35 тис. т. феросплавів заплатимо за електроненергію стільки ж, скільки за 60 тис. т. у вересні. А виживати треба і виживати будемо», – наголосило керівництво підприємства.

Зниження виробничих планів неминуче вплине на самих працівників. Очікується, що простій зачепить близько 9% працівників. Це приблизно пів тисячі робітників. Тоді як на підприємстві працює 5,7 тисяч. Решту персоналу переведуть на чотириденний робочий тиждень.

Водночас, керівництво не планує скасовувати заплановане з 1 вересня підвищення рівня зарплат.

За словами експертів, торік завод скоротив виробництво продукції на 29,1% порівняно з 2019-м – до 513,3 тис. т.

Раніше повідомлялося, що українським підприємствам не вистачає працівників.

Також ми писали, що зараз Польщі не вистачає українських заробітчан, адже тисячі українців, які офіційно знаходяться в країні, нелегально працюють в ряді інших країн Західної Європи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу