НБУ анулював ліцензії ще 22 небанківських організацій

Поділитися:

У НБУ на двох останніх засіданнях у 2020 році, які були проведені 24 і 30 грудня, вирішили й анулювали ліцензії на надання фінансових послуг 22 установам. Йдеться про установи небанківського сектора, серед яких були ТОВ «ФК «Кредитлайф», ТОВ «ФК «Кайлас Фінанс» та інші.

Відомо, що загальний обсяг активів всіх 22 компаній склав трохи більше ніж 138,5 млн грн (станом на 1.10.2020 р.). Також були анульовані ліцензії, видані кредитній спілці «Укрсоцкредит».

Раніше повідомлялося, що Нацбанк буде вводити тимчасові адміністрації в небанківські фінустанови. В національного регулятора повідомили про те, що починають проводити громадське обговорення. Йдеться про проект, що передбачає введення тимчасових адміністрацій в різні небанківські фінустанови. Поки в країні немає регуляторного акта для того, щоб цей захід була введена повсюдно.

Також ми писали й про те, що небанківські фінустанови підключаються до цифрової трансформації. Повідомляється, що Національний банк України та Міністерство цифрової трансформації готуються у плоті в життя для небанківських фінансових структур можливість надання їх послуг за допомогою функції шеринга в додатку «Дія».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу