Небанківські фінустанови підключаються до цифрової трансформації

Поділитися:

На нещодавній зустрічі представників Нацбанку і Мінціфри говорили про цифрову трансформації небанківських фінустанов – ломбардів, кредитних спілок, інвестфондів, установ накопичувальної пенсії, страховиків та інших подібних установ.

Про це сьогодні, 23 жовтня, повідомила прес-служба Нацбанку України в соцмережі.

Повідомляється, що Національний банк України і Міністерство цифровий трансформації готуються у плоті в життя для небанківських фінансових структур можливість надання їх послуг за допомогою функції шеринга в додатку “Дія”.

Так в повідомленні регулятора наводиться приклад: нещодавно Національний банк надав можливість використання електронних документів для ідентифікації та верифікації клієнтів під час візиту в установу або віддалено як для банківських, так і для небанківських фінустанов.

У НБУ пояснюють, що мається на увазі під такою ідентифікацією та верифікацією. Це використання е-паспорта, кваліфікованої електронного підпису клієнта, відеотрансляції, системи BankID НБУ, ID документів, отримання даних з БКІ, шеринга е-паспорта з програми «Дія» та інші.

За відомостями Мінціфри, Шерінг – це сервіс, що дозволяє отримувати копії цифрових документів клієнтів завдяки додатку «Дія» відразу в інформаційній системі фінустанови.

Як повідомляється, НБУ прирівняв шеринг е-паспорта через додаток «Дія» до повноцінної моделі ідентифікації та верифікації клієнта.

Нагадаємо, два роки тому ми говорили про цифровізацію, діджіталізацію і цифрову транформацію з ініціатором проекту “Ціфровая Україна “Володимиром Дем’яненко.

Також раніше ми показали сюжет, як українські підприємства трансформують свій бізнес в епоху digital.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу