Нацбанк поскаржився, що двох траншів від МВФ не буде

Поділитися:

У Національному банку України розповіли, що країна втратила можливість отримати два транші від Міжнародного валютного фонду до кінця 2020 року.

“Те, на що зараз ми можемо орієнтуватися і намагатися зробити – це до кінця року отримати транш МВФ. Швидше за все, як і в 2018 році, він буде прив’язаний до прийняття бюджету. Тобто ми вже говоримо, умовно, про листопад” – заявили фахівці Нацбанку.

Відомо, що НБУ пропонував уряду формувати проект держбюджету-2021 на більш консервативному прогнозі, ніж інфляція 7,3% і середньорічний курс 29,1 грн / долар. Також він висловив сумніви в можливості фінансування дефіциту держбюджету на рівні 6% ВВП.

Нагадаємо, що Міністр фінансів України Сергій Марченко виключив можливість дефолту в Україні. Марченко навів приклад Аргентини, яка вже 9-й раз оголошує дефолт.

«Як ви думаєте, чи можна 9 раз обманювати своїх сусідів? Це нормальна практика? Я вважаю, що навіть один раз, якщо ви так зробите, в наступний раз вам просто двері не відкриють, скажуть: шановні товариші, які хочуть запозичити », – сказав Марченко.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Національного банку України повідомили про те, що держрегулятор відкликає банківську ліцензію та ліквідує банк «Аркада». Таке рішення в НБУ прийняли за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Відомо, що в серпні правління НБУ вирішило віднести банк до категорії проблемних і ввести особливий режим контролю за його діяльністю, а 25 серпня – до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50% від мінімального встановленого рівня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу