Нацбанк почав активно продавати долари, щоб стримати девальвацію гривні

Поділитися:

Національний банк України відновив продаж доларів на міжбанківському валютному ринку, щоб стимулювати зміцнення гривні.

За відомостями сайту “Мінфін” 15 вересня 2020 року регулятор виставив на продаж більше 20 мільйонів доларів за курсом 28,11 гривень за долар. Це була перша, з 23 липня 2020 року, продаж. Практично два місяці Центробанк тільки купував валюту.

Якщо сьогодні регулятор прийме рішення продовжувати стримування інтервенції, до нього можуть підключитися спекулянти і зробити спробу підвищити обороти пропозиції валюти, і тим самим, зіграти на зниження, щоб заробити на падінні курсу долара.

Сьогодні, 16 вересня 2020 року, Нацбанк пропонує долар по 28,15 гривень.

Раніше ми писали, що 14 вересня 2020 року, курс гривні на міжбанківському ринку дійшов до позначки 28 гривень за 1 долар. Про це повідомили в Національно банку України. При цьому тут уточнили, що ослаблення гривні до іноземних валют, яке було на початку місяця, викликає питання до Нацбанку, зокрема про здатність регулятора утримувати під контролем ситуацію на валютному ринку. Однак в самому Центробанку стверджують, що ситуація прогнозована і знаходиться під пильним моніторингом експертів регулятора.

Ми також повідомляли, що Мінекономіки підготувало прогноз інфляції. Очікується, що до кінця року в країні почнеться інфляція, і на її динаміку впливатиме зростаюча роль кредитного потоку емісії грошей. Огляд агентства показує, що в 2020 році очікується зростання платоспроможного попиту, що дозволить зберегти помірні темпи споживчої інфляції, які будуть нижчими за прогнози на початку року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу