Нацбанк обіцяє зменшити перевірки

Поділитися:

У Національному банку України прийняли рішення об’єднати перевірки з питань фінансового моніторингу, валютного та санкцій законодавства. Також регулятор вводить єдину норму для перевірок банків, інших фінансових установ та осіб, які пов’язані із спостережною діяльністю.

У Центробане уточнили, що раніше здійснювалося дві перевірки, за результатами яких складалося дві довідки. Тепер же перевірка буде одна, і відповідно, буде одна довідка.

Також Нацбанк обіцяє публікувати річний план перевірок. НБУ буде повідомляти установи про підсумки перевірок за 5 робочих днів до зустрічі керівництва організацій і регулятора, на якій будуть обговорюватися всі порушення.

Разом з тим НБУ збільшив терміни розгляду результати перевірок і заперечень з боку установ з 7 до 10 днів.

Як повідомлялося раніше, за півтора року іноземні компанії вивели з України 11 мільярдів доларів.

У Національному банку України відзначили, що всі ці кошти – це прибуток від облігацій внутрішньої позики, відсотки по кредитах, які сплатила Україна і дивіденди іноземних компаній.

Також ми повідомляли, що для того, щоб дізнатися розмір дефіциту капіталу країни, Національний банк України має намір провести перевірку якості активів банків після подолання кризи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу