Нацбанк готується підвищити облікову ставку

Поділитися:

У департаменті макроекономічних досліджень інвестиційної групи ICU повідомили, що Національний банк України може підвищити облікову ставку в жовтні 2020 року. Причинами цього можуть стати зростання інфляції, ослаблення гривні і припинення програми Міжнародного валютного фонду в Україні.

За словами експертів, НБУ при оновленні свого макроекономічного прогнозу буде змушений враховувати, в тому числі збільшення мінімальної заробітної плати більш стрімкими темпами, ніж це обумовлювалося в поточному прогнозі, а також новий бюджет, ризики в продовженні програми з МВФ і реакцію фінансових ринків.

“Кабінет Міністрів опублікував прогноз, і цей прогноз базується на тому, що середня мінімальна зарплата в наступному році буде на 30% приблизно вище і, відповідно, інфляційні ефекти від такого кроку можуть бути досить істотними”, – говорять в департаменті.

Відомо, що на погіршення прогнозу по обліковій ставці вплинуло ослаблення гривні стосовно долара.

Нагадаємо, що ризикуючи брати кредити з мінімальним наданням особистих документів і даних, українці можуть наштовхнутися на фінансових шахраїв. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

У відомстві попередили, що оформлення кредитних зобов’язань поза банківським сектором з мінімальною кількістю документів загрожує співгромадянам фінансовою пасткою, оскільки в такому випадку шахраї найчастіше залучають громадян підписати особливий договір, який в підсумку стане справжньою борговою проблемою для позичальника.

Раніше повідомлялося, зараз багато банків кредитують українців по досить-таки простій та згубній схемі. Вони обіцяють клієнтові ставку під 0%, проте в договорі з банком така ставка може бути прописана не на весь період кредиту, а на певний пільговий проміжок часу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу