NASA готує політ, вартістю 10 тисяч квадральйонов доларів

Поділитися:

NASA готується почати будівництво свого новітнього космічного апарату під назвою “Психея”. Він буде призначений для дослідження астероїда “16 Психея”, чий діаметр становить 226 кілометрів. “16 Психея” розташований в кільці астероїдів Сонячної системи між Марсом і Юпітером. Якщо більшість астероїдів складаються з кам’яних порід і льоду, то “16 Психея” багатий на залізну руду, нікель і золото.

Передбачається, що ядро астероїда дуже схоже на ядро Землі. Це може означати, що “16 Психея” – це серце мертвої планети, яка втратила свої кам’яні зовнішні шари або постраждав від нищівного зіткнення.

Згідно з деякими оцінками, вартість металів, з яких складається астероїд становить 10 000 квадрильйонів доларів.

Запуск апарату для його дослідження відбудеться в серпні 2022 зі стартового майданчика 39А на мисі Канаверал у Флориді. Носієм буде ракета SpaceX Falcon Heavy. Апарат “Психея” пролетить повз Марс в 2023-м, а в січні 2026-го він повинен вийти на орбіту навколо астероїда. Зараз “Психея” успішно пройшов етап “критичного конструкторського розгляду”. Тепер місія переходить до фактичного виготовлення космічного устаткування.

Тепер команда NASA повинна побудувати три наукових інструменту. Перший з них – це магнітометр, який визначить характеристики магнітного поля астероїда “16 Психея”. Другий – багатоспектральну камера для створення знімків поверхні і збору даних про те, з чого астероїд складається, а також про його геологічні характеристики. Третій інструмент – це спектрометр для аналізу нейтронів і гамма-променів, що надходять з поверхні космічного об’єкта. Це теж допоможе в оцінці хімічного складу. Випробування космічного апарату-робота повинні початися в лютому 2021 року.

Небезпеки для ринку дорогоцінних металів поки немає – при нинішньому рівні розвитку технологій собівартість дорогоцінних металів, доставлених з космосу, все одно буде на порядки дорожче, ніж склалися на ринку ціни.

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору [(англ. National Aeronautics and Space Administration, скор. NASA) – відомство, що відноситься до федерального уряду США і підкоряється безпосередньо Президенту США. Здійснює громадянську космічну програму країни, а також наукові дослідження повітряного і космічного просторів і науково-технологічних досліджень в галузі авіації, повітроплавання і космонавтики.

Ми раніше інформували, що SpaceX спільно з NASA успішно запустила в космос ракету з людьми

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу