«Нафтогаз» розповів, що йому заборгували 100 млрд. гривень

Поділитися:

У НАК “Нафтогаз” України розповіли, що регулярно недоотримують гроші з боку українського споживача. На цей час заборгованість перед газотранспортною системою перевищує 100 млрд гривень. Про це розповів глава компанії для вітчизняних ЗМІ.

За словами чиновника, українці є одними з найбільш совісних і дисциплінованих платників. Іншими словами, громадяни справно платять за рахунками відносно послуг компанії.

Більш того, рівень розрахунків населення за послуги газу часто доходить до 98-99%, що незрівнянно багато в порівнянні з аналогічною динамікою виплат на полях Європи.

Однак в цьому контексті виникає проблема того, що гроші сплачені українцями просто не доходять до української компанії-монополіста – НАК “Нафтогазу”.

Чому гроші зникають, не доходять? Що відбувається з цими грошима, якщо споживач заплатив, а кінцевий постачальник, наприклад “Нафтогаз”, не отримав ці гроші?“, – вказав на очевидну проблему глава компанії.

За його словами, в першу чергу потрібно з’ясувати, чому компанія недоотримує потрібні кошти, і в чиї кишені вони йдуть.

Нагадаємо, що постачальником «останньої надії» за результатами недавнього тендера стало дочірнє підприємство НАК «Нафтогаз України».

Тим часом в НАК “Нафтогаз” України висунули ідею торгувати газом через ряд українських банківських установ. Серед таких, операції можуть проводитися через державні Ощадбанк і ПриватБанк.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу