«Нафтогаз» реструктуризує борги постачальників тепла

Поділитися:

НАК “Нафтогаз України” спільно з низкою Міністерств реструктуризує заборгованість підприємств теплокомуненерго за природний газ, поставлений в рамках покладених на компанію спецобов’язків (ПСО). Таке доручення Кабінету міністрів, який підтримав ініціативу глави Міністерства енергетики Германа Галущенка.

Зазначається, що правління “Нафтогазу” разом з Міністерством юстиції зобов’язали врегулювати судові спори щодо теплокомуненергетиків-боржників, задіяних у ПСО, з метою недопущення арешту їхніх рахунків.

Також “Нафтогаз” НАК мусить забезпечити підготовку і укладання договорів із суб’єктами теплопостачання для того, щоб забезпечити їх ресурсом.

Нагадаємо, експерти заявляють про загрозу зриву майбутнього опалювального сезону, або щонайменше – зростання тарифів на тепло. Все – через скасування урядом спецобов’язків з продажу природного газу для теплопостачальників.

Раніше ми повідомляли, що на думку експертів, вже в червні 2021 року місячна вартість природного газу може становити 12 гривень за кубічний метр. Наразі ж базовою для більшості українців залишається оголошена наприкінці квітня річна ціна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу