«Нафтогаз» приховує вартість видобутку газу

Поділитися:

Державний холдинг «Нафтогаз України» всіляко покриває діяльність своєї дочірньої компанії «Укргазвидобування» щодо інформації про собівартість видобутку «блакитного палива».

Про це в понеділок, 14 грудня, заявив під час зустрічі з представниками ЗМІ експерт з енергетики Геннадій Рябцев.

За словами експерта, всі його спроби отримати безпосередньо в «Нафтогазі» відомості про те, в яку ж собівартість обходиться «Укргазвидобуванню» видобуток газу, закінчувалися провалом.

При цьому експерт не вірить словам глави держхолдингу Андрія Коболєва про собівартість видобутку палива в 160-250 доларів США за тисячу кубометрів. За словами Рябцева, такої величезної собівартості видобутку газу немає ніде у світовій практиці.

Крім цього, на думку експерта, «Укргазвидобування» – це взагалі не державне підприємство. Оскільки вся його діяльність покрита мороком таємниці. І у Рахункової палати України немає доступу до даних «дочки» «Нафтогазу». А її стратегії засекречені.

У свою чергу, нардеп Олексій Кучеренко заявив, що в Україні немає державної структури, яка б могла контролювати «Нафтогаз України».

Нагадаємо, «Нафтогаз» видобуватиме сланцевий газ.

Також раніше ми написали про те, що у 2021 році наша країна починає розвідувальні роботи з освоєння чорноморського шельфу заради видобутку природного газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу