«Нафтогаз» попередив 57 міст про можливий зрив опалювального сезону

Поділитися:

Загрозу своєчасному старту опалювального сезону – +2021 створюють борги 90 підприємств. Про це заявили в НАК “Нафтогаз України”. Відомо, що для того, щоб убезпечити своїх клієнтів і почати опалювальний сезон без збоїв, теплогенеруючі підприємства зобов’язані виконувати умови поставки газу згідно з Постановою Кабміну.

«Нафтогаз» закликає тепловиробників, які не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах ПСО, привести свої розрахунки до належного рівня.

«Захист українців під час опалювального сезону – надзвичайно важлива справа, тому Компанія максимально йде назустріч всім сторонам цього процесу. Ми очікуємо від виробників тепла такого ж відповідального ставлення до своїх зобов’язань перед клієнтами і вимогами законодавства », – йдеться в повідомленні НАК” Нафтогаз України “.

Нагадаємо, що опалювальний сезон почнеться вже через місяць. Але поставки тепла споживачам під загрозою. Адже загальна сума боргів на ринку газу досягла космічної цифри в 114 млрд грн. Підприємства теплокомуненерго на сьогоднішній день повинні в цілому 45 млрд грн. З них близько 27 млрд грн – перед НАК «Нафтогаз України». Тому державна монополія погрожує зупинити поставки газу контрагентам, що не розплатяться. При цьому «Нафтогаз» визнає – боргова проблема створена самою державою, воно її має і вирішити.

Раніше повідомлялося, що за інформацією Міністерства енергетики, з 1 жовтня українців чекає підвищення тарифів на перші 100 кВт / год електроенергії для населення. Так, якщо зараз споживачі платять 0,9 грн за 100 кВт / год, то вже в жовтні в платіжках ціна підвищиться майже в 2 рази – 1,68 грн.

У розпал опалювального сезону також планують підвищити тарифи на холодну воду. Відомо, що з 1 січня 2021 року ціна на воду зросте на 22%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу