«Нафтогаз» хоче брати участь в сертифікації «Північного потоку-2»

Поділитися:

Глава правління НАК «Нафтогаз України» повідомив, що компанія подала заявку на участь в процесі сертифікації оператора «Північного потоку-2».

«Нафтогаз України», як національна компанія, яка очолює боротьбу за енергетичну безпеку України, відстоює національні інтереси, подала заявку на участь в процесі сертифікації оператора «Північного потоку-2» перед німецьким регулятором», — зазначив глава «Нафтогазу».

Він додав, що позиція «Нафтогазу» полягає в тому, що «Північний потік-2» не може бути сертифікований, оскільки не повністю відповідає європейському законодавству. Він заявив, що сертифікація газопроводу завдасть шкоди конкуренції на європейському ринку, а також має великі ризики для безпеки України.

«Підкреслю, питання не тільки в тому, що Україна як транзитна країна страждає через те, що Росія використовує газ як енергетичну зброю і продовжує це робити. Ми відзначаємо, що є великі ризики для безпеки України та для безпеки регіону», — зазначив він.

Нагадаємо, у Nord Stream 2 AG заявили, що станом на 18 жовтня завершено процедуру заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2».

У Росії запевняють, що запуск «Північного потоку-2» зможе вирішити газову проблему в Європі. Посол Російської Федерації в Великобританії Андрій Келін зазначив, що Росія збільшить обсяг поставок газу в Європу по трубопроводу, як тільки Німеччина остаточно його схвалить.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу