«Нафтогаз» бере в оренду на 30 років чорноморський шельф

Поділитися:

Кабінет міністрів України видав дозвіл Національній акціонерній компанії “Нафтогаз України” взяти в розробку шельф Чорного моря без проведення конкурсу.

Про це, в середу, 25 листопада, інформує Урядовий портал.

Як повідомили в Кабміні, сьогодні відбулося засідання уряду. На ньому глава Мінекології (Міністерства охорони навколишнього середовища і природних ресурсів) Роман Абрамовський вніс пропозицію внести зміни до Порядку надання дозволів на користування надрами.

Відповідно до цих змін “Нафтогазу” надано право на дослідно-промислову розробку чорноморського шельфу терміном на тридцять років.

У Кабміні обгрунтували таке рішення необхідністю виконання енергетичної стратегії України до 2035 року. Крім цього, зазначили в Кабміні, “Нафтогаз” – єдина компанія в країні з багаторічним досвідом розробки родовищ газу.

Нагадаємо, в листі до Кабміну експерти “Нафтогазу” попередили, що без розробки нових газових родовищ компанія через кілька років практично не зможе добувати газ.

Також раніше повідомлялося, що прес-служба «Нафтогазу» заявила, що НАК пробурила третю свердловину на Меліховському газовому родовищі в Харківській області. При цьому, її добовий дебіт склав близько 90 тис. кубометрів газу на добу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу