«Нафтогаз» відкрив нову свердловину на Харківщині

Поділитися:

Прес-служба “Нафтогазу” заявила, що НАК пробурила третю свердловину на МЕЛИХІВСЬКЕ газовому родовищі в Харківській області. При цьому, її добовий дебіт склав близько 90 тис. Кубометрів газу на добу.

“Свердловину №177 Меліхівського родовища, яку ми запустили в роботу минулого тижня, будувала бурова бригада” Укрбургазу “із застосуванням модернізованого бурового верстата. Отриманий дебіт об’ємом 89 тис. Кубометрів газу на добу в 1,6 раза перевищив очікувані результати”, – сказано в повідомленні прес-служби “Нафтогазу”.

Відомо, це вже третя експлуатаційна свердловина на зазначеному родовищі, запущена в роботу з початку року.

“Таким чином, спільні зусилля геологів, розробників і буровиків з інтенсивного розбурювання родовищ дозволили наростити добовий видобуток більш ніж на 200 тис. Кубометрів”, – уточнили в компанії.

Слід зазначити, що активна розробка ділянки протягом останніх трьох років дозволяє утримати видобуток газу на стабільному рівні і повністю компенсувати втрати від природного падіння видобутку на Меліхівському родовищі. Протягом наступних двох років планується продовжувати буріння експлуатаційних свердловин на родовищі.

Нагадаємо, що в НАК «Нафтогаз» України висунули ідею випустити нові облігації і за рахунок цього викупити старі свої єврооблігації, які раніше були виставлені на продаж з погашенням до 2022 року. Йдеться про суму в 335 млн доларів, як повідомляє прес-служба компанії.

Раніше повідомлялося, що на днях за позовом Держслужби геології і надр України (Держгеонадра) Окружний адмінсуд Києва виніс рішення повністю на користь позивача, тобто держави в особі Держгеонадр. Спеціальний дозвіл, раніше отримане «Укрнафтою» на видобуток вуглеводнів на родовищі в Бориславі анульоване.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу