Нафта почала знижуватися в ціні – названі причини

Поділитися:

Згідно з даними торгів, станом на ранок четверга, 19 серпня, світові ціни на нафту знижуються.

Зазначається, що EEST ціна жовтневих ф’ючерсів на нафту марки Brent падає на 1,26%, до 67,37 долара за барель. Крім того, на 1,47%, до 64,25 долара за барель дешевшають жовтневі ф’ючерси на WTI, вересневі — на 1,62%, до 64,4 долара.

У протоколі засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США наголошується, якщо американська економіка буде розвиватися відповідно до очікувань, то зниження темпів викупу фінансових активів з ринку може наступити вже в поточному році. Водночас деякі учасники засідання вважають, що таке зниження більш доцільно почати в наступному році. Після цього курс долара почав помітно зростати, що відбилося на динаміці цін на сировинні активи.

«‎З самого початку загальне середовище було тендітним, тому я думаю, що вчора протокол ФРС лише додав до цього ще один «шар»‎ нестабільності»‎, — заявив економіст Oversea-Chinese Banking.

Зазначається, що зростання поширення в світі дельта-штаму створює короткострокові ризики для попиту.

Раніше ми писали про те, що за сім місяців поточного року скоротився обсяг транзиту нафтопродуктів територією України, повідомляють експерти. Зазначається, що він впав на 66%, до 19,3 тисяч тонн порівняно з цим періодом минулоріч.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу