НАБУ звинувачує владу в блокуванні роботи

Поділитися:

Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк ухвалив рішення про передання справи, у якій фігурує заступник глави Офісу президента Олег Татаров, до Державного бюро розслідувань (ДБР).

Справу щодо незаконного заволодіння майном Нацгвардії, де фігурує Татаров, веде Національне антикорупційне бюро України (НАБУ). Проте адвокат одного з підозрюваних у цій кримінальній справі подав позов до Печерського райсуду через нібито порушення підслідності. У позові йшлося про те, що НАБУ не може розслідувати це кримінальне провадження, а тому справу просили передати до ДБР.

У НАБУ заявили, що передача справ від бюро до іншого слідчого органу є популярним для організаторів корупційних «схем» способом уникнути відповідальності.

«Організатори корупційних схем, викриті НАБУ та САП, готові на все, аби не допустити скерування їхніх справ до ВАКС. Найпопулярніша схема останнім часом — зобов’язати Генерального прокурора через суд змінити підслідність у справі, що розслідують НАБУ та САП, і передати її до іншого органу», – йдеться у повідомленні НАБУ.

У НАБУ нагадали, що впродовж останніх півроку через таку схему в НАБУ та САП намагалися забрати декілька справ.

«Всі ці рішення мають спільне: вони протирічать закону. Адже розслідувати злочини, віднесені до підслідності НАБУ, може лише НАБУ», – заявили у відомстві.

Нагадаємо, що НАБУ (Національне антикорупційне бюро) направило генеральному прокурору України проекти клопотань до Вищої ради правосуддя про отримання дозволів на арешт суддів Окружного адміністративного суду Києва на чолі з його головою Павлом Вовком.

Раніше повідомлялося, що в Кабінеті міністрів України пообіцяли представити законопроект про ведення бізнесу в умовах карантину до кінця поточного тижня. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Вказується, що такі тимчасові рамки були озвучені урядом під час обговорення ситуації між президентом України Володимиром Зеленським та українським прем’єр-міністром.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу