НАБУ взялося за «Укрпошту»

Поділитися:

Національне антикорупційне бюро України почало кримінальне провадження через занадто високий тариф на відправку міжнародних посилок з боку “Укрпошти”. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відповідну справу проти компанії вже було внесено на розгляд Вищого антикорупційного суду. Вперше на компанію заявили від 29 травня.

Позивач поскаржився на Укрпошту та НКРЗІ за підвищення тарифів на міжнародні поштові відправлення.

У своєму обвинуваченні він позначив, що завдяки нечесній ціні компанія в особі свого керівництва займається корупцією і займається нечесним заробітком.

«За його оцінкою, за 2 роки в результаті необґрунтованого завищення тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку АТ Укрпошта отримала близько 1 млрд гривень незаконного прибутку», – йдеться в постанові.

У даній справі НАБУ розпочало виробництво відповідно до статей 364 і 366, 368 КК України.

Як повідомлялося раніше, колишньому міністру інфраструктури Володимиру Омеляну детективи Національного антикорупційного бюро вручили підозру. НАБУ підозрює його в оформленні документів, що призвело до недоотримання 30,5 млн гривень до держбюджету.

Також НАБУ розслідує розкрадання держземлі. Уже четвертий місяць детективи НАБУ ведуть розслідування корупційних схем в НААН.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу