НАБУ і САП викрили топ-менеджерів УЗ в махінаціях з паливом

Поділитися:

Махінації на паливному ринку. Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру трьом керівникам філій Укрзалізниці, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Їм закидають афери під час закупівель дизпалива – що завдали компанії майже 103 мільйони гривень збитків. За даними слідства, на початку 2017 року одна з філій уклала із учасником корупційної схеми низку договорів на закупівлю дизпалива.

Однак, керівник філії згодом відмовився від замовлення. А потім знову замовив паливо у тієї ж компанії, але за завищеною ціною. Учасники схеми уклали низку додаткових угод, якими безпідставно збільшили ціну дизпалива на 10%.

Незаконні дії ділки приховували, вносячи неправдиві дані у документацію. У результаті, Укрзалізниця за 2 місяці 2017 року переплатила майже 103 мільйони гривень за дизпаливо.

Також ми писали, що СБУ знайшла схему розкрадання газу в філії «Нафтогазу».

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила незаконну схему з імпорту палива. Незаконно імпортували в Україну великі партії пального з Білорусії та Росії на понад 100 мільйонів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу