На Запорізькій ТЕС – аварійна ситуація

Поділитися:

На Запорізькій теплоелектростанції – знову аварійна ситуація. Цього разу відключився від мережі другий енергоблок. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

У ДТЕК пояснюють – інцидент стався через помилкове спрацювання автоматики з витрати води. Зараз блок намагаються перезапустити.

Аварійне відключення енергоблоків на Запорізькій ТЕС стається не вперше. На початку лютого теплоелектростанція повністю відключилася від енергосистеми через замкнення на підстанції «Луч». Тоді декілька міст залишилися без електропостачання.

Однак така ситуація знову сталася у квітні, коли вийшов з ладу третій енергоблок. Регулярні відключення енергоблоків, за оцінкою експертів, стаються через застаріле обладнання на електростанціях.

Однак у ДТЕК не зацікавлені в розвитку теплової енергетики, тому там не витрачають гроші на модернізацію своїх ТЕС.

Нагадаємо, що 18 серпня, на Бурштинській тепловій електростанції («ДТЕК Західенерго») в Івано-Франківській області на енергоблоці №3 сталася пожежа.

Як повідомила Держслужба з надзвичайних ситуацій області, інформацію про пожежу отримали о 16:51. На гасіння пожежі відправили 20 одиниць техніки та 89 рятувальників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу