На світових ринках падає в ціні карбамід

Поділитися:

На світових ринках наприкінці 2021-го – початку 2022 року спостерігається падіння вартості карбаміду, тоді як минулого року котирування карбаміду досягли багаторічних максимумів.

Як повідомляють експерти, вартість карбаміду почала знижуватися наприкінці грудня, однак минулого тижня ціна різко опустилася майже на 100 доларів за тонну.

Ціни на гранульований продукт з відвантаженням із балтійських портів у середньому впали на 55 доларів за тонну. Десь настільки ж впали і всі нетбеки для близькосхідного гранульованого карбаміду. Зокрема, котирування в Північній Африці знизилися на 110 доларів за тонну, у чорноморських портах – на 94 долари. Китайського виробництва знизилися на 70 доларів.

Експерти прогнозують, що вартість карбаміду знижуватиметься надалі. Примітно, що у низці країн, як і раніше, спостерігається сезонне затишшя, тому закупівлі – неактивні.

Варто додати, що восени 2021-го карбамід у портах «Південного» торгувався за ціною 490-540 доларів (близько 15 тис. грн). Деякі українські експерти прогнозували, що треба готуватися до гіршого – цін понад 30 тисяч гривень за тонну.

Раніше ми писали, що восени минулого року ціни на мінеральні добрива різко зросли. В результаті це призвело до того, що багато заводів зупинилися, а постачання відповідно скоротилися.

Також ми повідомляли про ймовірну продовольчу кризу у світі через брак добрив.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу