На ринок газу можуть пускати компанії, які мають 100 тис абонентів

Поділитися:

У фракції “Слуга народу” збираються направити на розгляд Верховної Ради законопроект, який би встановлював умовою роботи газорозподільних компаній на ринку наявність мінімум 100 тис. абонентів.

“Як показала практика, маленькі постачальники газу завищують ціни, оскільки розподіляють свої адміністративні витрати не на 200 тис. абонентів, а на 10 тис. (…) Тому парламенту буде запропоновано так званий законопроект “про малі облгази”: природна монополія з розподілу газу – це не менше 100 тис. споживачів “, – говорять в президентській фракції.

Одним із прикладів в такій ситуації стала Полтавська область, де працюють чотири розподільні компанії. При цьому у трьох з них через малу кількість абонентів тарифи істотно вище середніх.

За словами депутатів, єдиним варіантом врегулювання ситуації з піднятими з початку року тарифами на доставку буде рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) про їх зниження.

Слід зазначити, що “Слуга народу” підтримує пропозицію уряду надати адресні фінансові виплати для 400 тис. домогосподарств з електрокотлами, які найбільше постраждали від зняття пільг з оплати електроенергії.

Нагадаємо, що українські облгази не збираються знижувати ціну за доставку газу для українців. На даний момент на ринку газу існує змова між чинною владою і українськими олігархами Ігорем Коломойським і Дмитром Фірташем.

Раніше повідомлялося, що від початку лютого в Україні очікується тимчасове зниження тарифів на газ. Про це повідомляє міністр Кабінету міністрів в ефірі одного з українських телеканалів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу