На Львівщині ліквідують шахту «Надія»

Поділитися:

30 червня 2022 року припинить своє існування вугільна шахта, яка знаходиться в селі Селець на Львівщині. Відомо, що наказ про ліквідацію шахти “Надія”, який був оприлюднений на сайті Міністерства енергетики підписав виконуючий обов’язки міністра Юрій Вітренко.

Так, документ передбачає скорочення кількості працівників, які не будуть залучені до підготовки шахти до ліквідації і попередження їх про звільнення в установленому законом порядку. У Міненерго, якому підпорядковується шахта, вирішили, що дешевше буде її все ж ліквідувати, ніж відновлювати видобуток вугілля.

Слід зазначити, що згідно з документом, шахта повинна підготувати запаси вугілля до передачі або списати їх, а в. о. директора шахти Ігор Піляй на 1 березня 2022 року має розробити і представити план ліквідації шахти.

Тому підписаний документ означає, що тепер рудник фінансуватимуть за бюджетною програмою “Заходи з ліквідації неперспективних вугледобувних підприємств”.

Нагадаємо, що на українських шахтах видобутку вугілля цілком можна виробляти і зберігати цінне паливо – водень, технологія його виробництва вивчена у німецьких енергетиків.

Раніше повідомлялося, що українські вугледобувні підприємства в січні перевиконали план з видобутку вугілля (106%). Про це повідомляє прес-служба Профспілки працівників вугільної промисловості з посиланням на дані Міністерства енергетики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу