На Банковій вирішили боротися з коронакризою дешевими кредитами

Поділитися:

Під час карантину, який був оголошений в країні 12 березня поточного року і триває досі, багато українців залишилися без роботи. Пошуком рішень, які допомогли б країні подолати кризу, постійно займається уряд країни. Наразі одним з таких засобів вважаються так звані дешеві кредити. Про це заявив Володимир Зеленський під час свого візиту до Австрії.

За словами українського президента, кредитні програми допомагають подолати кризу. У порівнянні з 20-25 відсотками, як було раніше, в цей момент кредитний відсоток становить від 5 до 9 — це набагато вигідніше. Згідно з даними на 15 вересня, таких кредитів громадяни України вже оформили на суму понад 180 млн євро.

Раніше повідомлялося про те, що кредити від МВФ допоможуть Україні скоротити зовнішній борг. Так вважають в національного регулятора – НБУ. Заступник голови Нацбанку повідомив, що у 2020-2022 роки Україна повинна виплатити 19 млн доларів за зовнішнім боргом, а також 8 млрд доларів — по внутрішньому.

Також ми писали про те, що бізнесменам запропонували брати кредити, аби вчасно виплачувати своїм працівникам зарплату, а не накопичувати борги по ній.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу