МВФ оцінив скандальне рішення КСУ про декларації

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд відреагував на рішення Конституційного суду України з електронного декларування. Так, в МВФ відзначили, що е-декларування не слід скасовувати, оскільки введення системи підзвітності державних чиновників в електронному форматі, є важливим елементом двосторонньої взаємодії.

«Запуск комплексної електронної системи доступу до інформації про активи та доходи високопоставлених чиновників в 2016 році був і залишається критично важливим кроком вперед у боротьбі з корупцією, і його не потрібно скасовувати», – сказано в заяві МВФ.

Крім цього, фахівці МВФ заявили, що в Україні необхідно посилити антикорупційні інституції, і нагадали, що це є «зобов’язанням за програмою, яка була підтримана МВФ».

Нагадаємо, що Голова КСУ пояснив, чому не задекларував землю в Криму. Виявилося, він просто не знав, як це зробити. Тупицький запевнив, що його «єдина провина», що він не звернувся до НАЗК, щоб цей орган роз’яснив йому, як це питання вирішити.

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький прокоментував той факт, що він у 2018 році став власником земельної ділянки в селищі Кореїз окупованого Криму, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством, і не вказав це в е-декларації.

Раніше повідомлялося, що Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч з представником МВФ Альфредом Каммера. Це – директор європейського департаменту фонду. Про що говорили чиновники – поки не повідомляється.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу