Мінцифри запускає електронний акциз

Поділитися:

В Україні восени запрацюють електронний акциз та електронна марка. Запустять відповідний пілотний проект Міністерство цифрової трансформації та Державна податкова служба.

У Мінцифри називають його “великим антикорупційним проектом е-Акциз” і очікують, що віртуальні марки допоможуть здолати мільярдну корупцію у цій галузі та вивести ринок акцизів із “тіні”, завдяки мінімізації впливу людського фактора.

Зазначається, що е-Акциз суттєво спростить процес замовлення і обліку, а також оплати марок для виробників та експортерів.

Окрім того, українці матимуть можливість перевірити онлайн справжність акцизної марки та миттєво сповістити про порушення.

Під час першого пілотного проекту електронні акцизи випробують на алкогольній продукції.

Нагадаємо, у Міністерстві цифрової трансформації оновили програму «Дія», розширивши функціонал в сфері сплати податків. За словами глави Міністерства Михайла Федорова, завдяки оновленню підприємці зможуть отримувати оповіщення про терміни сплати податків, подавати декларацію за допомогою програми, а також підписувати електронним підписом. 

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві цифрової трансформації радять українцям переходити на ID-карти, оскільки цифровізацію внутрішніх паспортів-книжок проводити не будуть. 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу