Мінціфри відкрило доступ до дозволів на будівництво

Поділитися:

У Міністерстві цифрової трансформації заявили про те, що нарешті відкрили для загального користування цілий ряд даних, які раніше були закритими. Йдеться про дозвільні та декларативні документи в Реєстрі буддіяльності.

Про це повідомив Михайло Федоров, віцепрем’єр і міністр цифрової трансформації. За його словами, такі дії повинні привести до того, що буде впорядкована сама електронна система містобудування в Україні. Нагадаємо, що Реєстр будівельної діяльності почав роботу на початку літа поточного року.

В цілому такі дії зроблять будівельну сферу більш структурованою, а заодно припинять спекуляції та корупцію. Відтепер до об’єкта будівництва можна «прив’язати» всі необхідні документи, а також онлайн-координати.

Раніше повідомлялося про скорочення темпів будівництва в Україні за перше півріччя 2020 року. Експерти пов’язують це з коронавірусів і кризою, який він спричинив не лише в нашій країні, а в усьому світі. В той самий час, якщо порівнювати криза будівництва з іншими сферами бізнесу, то тут ситуація не настільки критична, як могла б бути.

Також ми писали про зростання цін на будівництво. Це також пов’язано з коронакризою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу