Мінсоцполітики пообіцяло доплати пенсіонерам

Поділитися:

Крім індексації, яка пройшла в липні і грудні, в Міністерстві соціальної політики планують доплачувати одиноким пенсіонерам допомогу.

Розмір допомоги становитиме 685 гривень. Отримувати їх будуть ті одинокі пенсіонери, які старше 80 років. Призначення такої виплати було зроблено “заднім числом” – 1 січня 2020 року.

Відзначимо, що рівень пенсії для кожного пенсіонера визначається індивідуально з урахуванням його страхової кар’єри і заробітної плати, з якої сплачувалися податки.

Законодавство України передбачає виплату пенсійних виплат без урахування заробітної плати, за винятком особливих випадків, передбачених законом. Тобто після призначення пенсії кожен має право на отримання соціальної допомоги і паралельно на роботу.

Нагадаємо, що розмір пенсії в Україні не пов’язаний з мінімальною зарплатою, а також стажем роботи безпосередньо, проте непрямий зв’язок є.

Також ми повідомляли, що перевірка державних виплат – обов’язкова міра, щоб в подальшому допомагати найбільш незахищеним верствам населення. Так, незабаром Міністерство соціальної політики перевірить тих, хто отримує пенсії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу