Міносвіти просить 3 млрд. гривень з коронавірусного фонду

Поділитися:

У Міністерстві освіти і науки України заявили про намір отримати з Фону боротьби з коронавірусом кошти для закупівлі засобів захисту.

Відомо, що Міністерство фінансів раніше вже відмовило МОН у фінансуванні. Однак тепер Міносвіти зробило запит на виділення 3 млрд гривень для забезпечення закладів освіти засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

Крім цього, з 7 вересня заплановано вибіркові перевірки навчальних закладів. Ключовою причиною перевірок називають організацію освітнього процесу в умовах пандемії.

Нагадаємо, що в Міністерстві освіти відзвітували, на що було витрачено 52,5 мільйона гривень з державного бюджету. В основному, стверджують у відомстві, всі кошти були витрачені на повернення грошей учасникам пробного ЗНО. Така інформація була опублікована на сайті Мінфіну.

Відомо, що понад 210 тисяч школярів були зареєстровані на пробне ЗНО, проте через карантин його так і не провели, тому гроші дітям довелося повернути.

Раніше повідомлялося, що зі стартом нового навчального року українські школи можуть перейти на змішану форму навчання. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України, цитуючи слова глави профільного відомства.

Відзначимо, що відповідну заяву голова МОЗ зробив в рамках свого останнього позачергового брифінгу 30 серпня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу