Мінфін чекає транш від МВФ до кінця року

Поділитися:

Глава Міністерства фінансів Сергій Марченко розповів, що розраховують отримати транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі 700 мільйонів доларів до кінця поточного року.

«Сподіваюся, що в цьому році отримаємо транш МВФ, і що у нас буде успішний перегляд програми», – повідомив міністр фінансів.

Також очікують на кошти від Європейського Союзу за програмою макрофінансової допомоги. У цьому питанні залишилися лише технічні деталі.

Посадовець зауважив, що попри побоювання, про те, що Мінфіну не вдасться впоратися з піковими виплатами за державним боргом у вересні – цей період вдалося пройти спокійно. Цьому суттєво допомогло розміщення єврооблігацій, робота відомства на внутрішньому ринку облігацій, надходження 2,7 млрд доларів від МВФ.

Раніше ми повідомляли, що Україна має намір продовжити програму stand-by на 6-9 місяців. Діюча програма закінчується 8 грудня. Глава Національного банку повідомив, що наразі ведуться переговори з Міжнародним валютним фондом.

Також ми писали, що українська влада має надію, що до кінця поточного року отримає від Міжнародного валютного фонду не один, а два транші.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу