Україна хоче продовжити співпрацю з МВФ

Поділитися:

Україна має намір продовжити програму stand-by на 6-9 місяців. Діюча програма закінчується 8 грудня. Глава Національного банку повідомив, що наразі ведуться переговори з Міжнародним валютним фондом.

«Поточна програма закінчується 8 грудня цього року, і важливо визначитися, що далі. Зараз ми проводимо консультації з МВФ і сподіваємося на рішення про її продовження на 6-9 місяців. Цей термін обумовлений технічною необхідністю — саме стільки часу потрібно для того, щоб пройти всі передбачені програмою перегляди», — заявив він.

Крім того він додав, що Україні вже зараз слід обговорювати з МВФ базові підходи і принципи, на яких будуть будуватися економічні зміни в наступні 3-5 років. Також глава НБУ наголосив на важливості такої співпраці для нашої держави.

Раніше ми повідомляли, що українська влада має надію, що до кінця поточного року отримає від Міжнародного валютного фонду не один, а два транші. Йдеться про вже заявлені 750 мільйонів доларів, які мають надійти відразу після засідання Ради директорів МВФ, а також про ще один транш.

Також ми писали й про те, скільки грошей МВФ піде на виплати за держборгом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу