Міненерго хоче змусити бізнес накопичувати нафту і паливо

Поділитися:

У Міністерстві енергетики України хочуть заснувати нову модель з організації запасу нафти і палива, яка входить в рамки проекту (МЗНН). Про це йдеться в заяві Нафтогазової асоціації України (НАУ), зробленій за підсумками перемовин робочої групи від 28 травня.

Зобов’язання по створенню зазначеної системи Україна взяла на себе в рамках імплементації директив ЄС. Очікується, що її підсумкові положення будуть представлені до кінця 2022 року і охоплять приблизний обсяг в 2 млн т сирої нафти.

Разом з тим, ряд аналітиків Нафтогазовій асоціації України передбачають, що впровадження нового механізму може потягнути за собою різкий скачок цін, як на нафту, так і на паливо. Особливо гостро це зможуть відчути власники машин і ряду промисловості України.

Так, нові заходи щодо нафти можуть обійтися вітчизняному бізнесу в круглу суму на 1 млрд доларів. Також зміни можуть негативно вплинути на сектор конкуренції, яка ведеться між тіньовими і легальними сферами бізнесу.

На даний момент в НАУ, пропонують створити таку модель МЗНН, яка б отримувала сто відсоткове фінансування з боку держави. У свою чергу, гроші на розвиток цієї системи відомство пропонує взяти з тих сум, які з’являться у України в разі боротьби з нелегальним бізнесом.

Як повідомлялося раніше, світові ціни на нафту йдуть вниз на тлі зустрічі країн-учасниць ОПЕК +, яка призначена на червень місяць.

Ціна на липневі ф’ючерси на нафту марки WTI подешевшала на 0,54% – до 35,30 долара за барель. На думку експертів, такий спад ціни логічний перед майбутнім засіданням країн ОПЕК +. Відзначимо, що в минулому учасники об’єднання зійшлися на домовленості про скорочення видобутку нафти з липня місяця.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу