Мінекономіки встановить штрафи для бізнесу

Поділитися:

Міністерство економіки розробило проєкт закону, що передбачає фіксовані суми штрафів. Ініціатива покликана усунути фактор суб’єктивності під час визначення рівня штрафів за порушення бізнесом.

Про такі наміри заговорили після конфлікту між місцевим управлінням Держпродспоживслужби і Новою поштою. У Мінекономіки засудили максимальний штраф, накладений Держпродспоживслужбою на Нову пошту. У відомстві повідомили про плани провести службову перевірку.

У міністерстві зазначили, що застосування максимальних штрафів до бізнесу порушує принцип пропорційності порушення та штрафу за нього.

У Держпродспоживслужби запевнили, що штраф скасують. Також у відомстві повідомили про плани провести службову перевірку.

Раніше Держпродспоживслужба наклала штраф на Нову пошту у 325 мільйонів гривень. Причина – два інциденти, один яких – пошкодження посилки, інший – обрахування клієнта.

Раніше ми повідомляли, що в Україні рівень інфляції під кінець року залишиться у межах прогнозу і становитиме близько 8%. Такі прогнози Міністерства економіки, які озвучив на форумі Україна 30 очільник цього відомства Олексій Любченко.

Нагадаємо, експерти повідомляють, що світовий бізнес може постраждати через позови про обґрунтування своєї екологічності і відповідності «зеленим» програмам. Це випливає з нового звіту, над яким працював дослідник Оксфордського університету Руперт Стюарт-Сміт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу