«Медичні закупівлі України» перейшли в статус центральних покупців

Поділитися:

Кабмін змінив статус держпідприємства «Медичні закупівлі України» — тепер це центральна закупівельна організація. Такі умови були затверджені 11 листопада.

Новий статус дозволяє виконувати всі необхідні публічні закупівлі для замовників з тим, щоб зменшити з адмінвитрати. Також важливо і те, що закупівлі будуть здійснюватися із забезпеченням якості всього закупівельного процесу. Також ЦЗО бере на себе повну відповідальність за проведення процедури і її результати.

Діяльність вищеназваного агентства забезпечується не тільки власними силами, але також і донорськими організаціями — Глобальним фондом, Центром громадського здоров’я тощо.

Раніше повідомлялося про те, що українці все більше купують онлайн. Це стосується і ліків. В цілому попит на ліки в онлайн-аптеках і на інших сервісах з початку березня виріс на 90%, також збільшився і середній чек — на 25-30%.

Також ми писали, що систему закупівель змінює і «Нафтогаз». Зокрема впроваджується уніфікована система управління ланцюгами поставок Supply Chain Management (SCM). Також використовуються механізми категорійного управління, розроблені спільно з представниками консалтингової компанії KPMG.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу