Людям з інвалідністю збільшать допомогу

Поділитися:

В уряді збираються збільшити соціальну допомогу людям з наявністю інвалідності. Про це повідомляє голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в коментарі для ЗМІ.

Так, чиновниця розповіла, що зазвичай розмір надбавки на догляд за особами з інвалідністю з самого дитинства росте до 150% прожиткового мінімуму відносно “А” категорії й на 100% стосовно “Б” категорії.

При цьому раніше аналогічна надбавка була в вимірі 75% і 50% для першої та другої категорій. Іншими словами, Кабмін збирається збільшити соціальні надбавки для інвалідів майже вдвічі.

“Це може бути хорошим знаком, що держава починає розуміти, що кожна людина – найвища цінність в суспільстві, а не просто з-за заяви Президента у своїй виборчій програмі”, – вважають в комітеті.

Нагадаємо, що для того, щоб отримувати максимальну пенсію в Україні середньостатистичний громадян повинен мати зарплату розміром в не менше 54 тисячі гривень. Тоді рівень пенсії складе 17 690 гривень, як говориться в законі «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування».

У згоді з вище згаданим законом, на цей час при розрахунку пенсії для українця береться його середній розмір зарплати, стаж роботи та коефіцієнт в 1%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу