Лікарні скаржаться на брак фінансування і збирають на рахунках гроші

Поділитися:

Лікарні скаржаться на дефіцит коштів по реалізації медичних гарантій і одночасно продовжують накопичувати мільярди на рахунках. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу, посилаючись на заяву Мінфіну.

Зараз на рахунках установ охорони здоров’я, що надають послуги за програмою медичних гарантій – майже 17 млрд гривень. І ця цифра зросла на 7 мільярдів, якщо порівнювати з початком четвертого кварталу минулого року.

Найбільші залишки коштів, а це понад триста мільйонів гривень – були сконцентровані на рахунках шести центрів екстреної швидкої допомоги. І така ситуація свідчить про те, що не всі гроші ефективно використовуються для надання якісної та доступної медичної допомоги.

Нагадаємо, що Німеччина візьметься за реалізацію проекту в сфері медичних установ України. Так, виділено трохи більше ніж 13 млн євро для ремонту і посилення 12 лікарень в східних регіонах нашої країни. Про це повідомили в посольстві ФРН в Україні з посиланням на Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві фінансів називають головною проблемою цього року – обмеження бюджету. Тому є ймовірність державних рішень, які не будуть забезпечені бюджетним ресурсом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу