Купівля сільгосптехніки аграріями впала на третину

Поділитися:

Українські аграрії стали менше купувати техніку сільськогосподарського призначення: в країні спостерігається масовий спад на попит тракторів і комбайнів вітчизняного виробництва. Про це повідомляють представники компанії “Техноторг-Дон».

Вказується, що на поточний момент рівень попиту на сільгосптехніку впав на третину.

На це значно вплинула політика поточного уряду, адже в Кабміні обіцяли надати аграріям певні субсидії на придбання цього сегменту товарів, проте в життя ці плани так і не втілилися.

«Сільськосподарські трактори практично не продаються, тому що тепер аграрій чекає цієї компенсації. Він звик, що якщо ти хочеш придбати в ХТЗ, то ця компенсація буде надана. А так як її немає, він говорить собі: «Я почекаю, поки буде»“, – прокоментували ситуацію українські експерти.

Як підсумок, в Україні наразі спостерігається масове зниження попиту на техніку сільськогосподарського призначення, який пішов в мінус на 30% від результатів минулого року.

Нагадаємо, що виробники сільськогосподарської продукції не хочуть платити за мінеральні добрива вироблені в Україні на 30-40 відсотків більше, ніж за добрива, ввезені з-за кордону. На честь цього в Києві пройшла ціла низка протестів.

Також аграрії проявили ініціативу створити свою асоціацію користувачів водою, яка включала б у себе контроль за зрошувальними системами для залучення додаткових інвестицій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу