Культура буде платити ПДВ в 7%

Поділитися:

У Верховну Раду України на розгляд внесли зміни до Податкового Кодексу країни. Вони стосуються сфери культури та туризму, а також креативних індустрій, який сильно постраждали через пандемію коронавірусу. Проект закону — ініціатива президента країни, мова в ньому йде про зниження ставки ПДВ до 7%.

Законопроект під номером 3851 названий так: «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму і креативних індустрій». Він був прийнятий за основу, при цьому відомо, що його вже підтримав Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики.

Культурна та розважальна сфера постраждала в період жорсткого карантину і продовжує страждати й зараз. Масові заходи ніяк не відповідають карантинним обмеженням, а це означає, що в країні практично немає концертів, вистав, нових прем’єр і розважальних заходів. Багато компаній, що працюють в цій сфері, збанкрутували, а інші ледве зводять кінці з кінцями. Законопроект дозволить їм розвиватися і відновитися після кризи.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні існує кадровий голод. Про це повідомляв президент України ще в травні, до того, як було визначено претендент на роль міністра культури.

Також ми писали про те, що в липні поточного року на гранти у сфері культури в Україні було виділено понад 1 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу