Крим перестав бути ВЕЗ – підписаний закон

Поділитися:

Крим перестав бути Вільною економічною зоною. Президентом Володимиром Зеленським підписано відповідний закон. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Документом скасовується режим вільної економічної зони Крим на тимчасово окупованій українській території. Також встановлюються особливості економічних відносин на тимчасово окупованій території, враховуючи обмеження, викликані окупацією, та вимоги міжнародних партнерів.

Серед іншого, законом встановлюються норми порядку в’їзду громадян на тимчасово окуповану територію, а також виїзду з неї; закріплюється право на безоплатну вторинну правову допомогу для українських громадян, які живуть на тимчасово окупованій території; забезпечується реалізація права на спадкування для цих осіб.

Раніше ми повідомляли, що Україна готується до Саміту «Кримської платформи» – він відбудеться 23 серпня і збере представників з 44 країн світу. Вже відомо: на рівні президентів будуть представлені Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія та Фінляндія і також президент Євроради. Головними ж темами стануть пакети законів щодо Криму, що на саміті планує підписати Президент Володимир Зеленський.

Також ми писали, що 23 серпня на позачерговій сесії Верховної Ради буде розглянуто проєкт постанови про звернення Верховної Ради про посилення міжнародного співробітництва у рамках Кримської платформи для боротьби проти агресії Російської Федерації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу