Концесію порту «Чорноморськ» можуть відкласти

Поділитися:

Концесію терміналів морського торговельного порту «Чорноморськ» можуть відкласти. Відбулося засідання транспортної комісії Одеської облради, де керівництво порту та чиновники обговорили це питання, інформують місцеві ЗМІ.

На засіданні було озвучено те, що термінали, які планували передати у приватні руки (перший, п’ятий і контейнерний термінал) залишилися єдиними потенційно прибутковими підрозділами, і без них порту загрожує безперспективність.

Повідомляється, що посадовці дійшли висновку, що на підприємстві необхідно здійснити аудит для встановлення причин, які призвели до його фактично руйнування.

Зокрема, як зауважив очільник профспілки Сергій Бризгалов, за його інформацією, керівниками порту, призначеними у 2016 році, було виведено з рахунків підприємства більш ніж 550 мільйонів гривень.

На засіданні дійшли висновку, що порт потребує нового керівника, адже ним давно управляють лише виконувачі обов’язків. Очікується, що кандидатуру затвердять в Одеській ОДА.

Як відомо, у червні минулого року Мінінфраструктури видало наказ щодо підготовки до здійснення державно-приватного партнерства, концесії, кількох терміналів порту «Чорноморськ».

Раніше ми повідомляли, що керуючого санацією Чорноморського пароплавства підозрюють у зловживаннях.

Також ми писали, що в Україні сім морських портів передадуть у концесію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу